2009. február 16., hétfő

Meg mindig semmi..

Egesz heten vartunk, csak vartunk, de nem telefonalt senki, hogy most azonnal meg akarja venni a kocsit. Szombaton reggel koran keltunk, kimentunk az aucklandi piacra. Vegig szakadt az eso. Megallas nelkul egesz nap. Eleg sok auto volt kint, legalabb 15, es kb egy vevo sem. A tobbiekkel (akik szinten arultak a kocsijukat) egyutt kaveztunk, meg kekszet ragcsaltunk es nagytetelben sajnaltuk egymast es magunkat. Mindenki levette a cipojet, es papucsban, vagy mezitlab maszkalt a sok eso miatt. Igazabol egy kisebb to alakult ki a parkoloban, es tobben abban csoszogtak fel s ala unalomuzes keppen. Osszesen 4 vasarlo jott el aznap, es senki nem vett egy autot sem. Hazamentunk es keszultunk(lelkiekben) a masnapra.

Vasarnap egy nagyobb piacra mentunk, ahol mar vagy 30-35 campervan volt, es kicsitvel tobb vevo, mint elozo nap. Boldogan konstataltuk, hogy nem esik az eso, sot sutott a nap. Szinte mindenkit ismertunk elozo naprol, igy ismeroskent udvozoltuk egymast. Elovettuk a szekeket, ucsorogtunk, beszelgettunk.. Sajnos, aznap sem jott eleg ember, es ujra nem sikerult eladni az autot. Azt hiszem, osszesen 4 kocsi kelt el.

Delutan azonban kaptunk egy telefont, hogy a neten latott hirdetes alapjan szeretne egy srac megnezni a kocsit. Talalkoztunk vele, egy kanadai gyerek volt; kicsit vezette az autot, azt mondta, hogy tetszik neki. Megbeszeltuk, hogy masnap elvisszuk egy szerelohoz egy altalanos vizsgalatra, es ha azon atmegy, akkor megveszi a kocsit. (Mar itt is joval aron aluli osszegrol tudtunk csak megegyezni vele egyebkent. 4 het alatt annyit valtozott a piac, hogy dobbenet. Anno meg kapkodtak a kocsikat, most semmi.) Tudjuk, hogy baj van a kocsival, es egesz este azon ragodtunk Gaborral, hogy vajon mennyi fog kiderulni a problemakrol. Szoval ma elmentunk a szerelohoz, aki nem sok jo hirrel tudott szolgalni. Aprosagokbol talalt egy csomot. Ilyeneket, hogy a hatso rendszamtabla nincs megvilagitva, meg hogy a kozepso ules biztonsagi ove mukodik ugyan, de torott, meg hogy a viztartaly fedojet ki kell cserelni. A sracnak sajnos ennyi is eleg volt, es visszalepett az uzlettol. Iszonyat idegesito, hogy nem azert nem vette meg, mert az auto le fog robbanni 2 orai vezetes utan, vagy mert felforr a viz.. Ezek a dolgok nem derultek ki. Ilyen hulyesegeken buktuk el..

Jah, egyebkent eddig barkivel beszeltunk (tobbnyire a piacos tarsakra gondolok), mindenkit atvertek az autoval. Volt egy par, akiknek az egesz motort ki kellett cserelni, volt akinek az elso 10 km-en felrobbant valami az autoban, es volt aki tobb ezer dollart koltott a javittatsra az uatazas soran. Szoval, nem vagyunk egyedul.

Most nagyon torjuk a fejunket, hogy mit csinaljunk. Ununk mar itt lenni, csak vesztegetjuk az idonket. Eszterek egyebkent nagyon kedvesek, szivesen latnak meg tovabb is minket. A kovetkezo dilemmat az jelenti, hogy a deli szigeten vegyunk-e autot, vagy csak bereljunk.. Nem nagyon akarjuk ezt a cirkuszt megegyszer vegigcsinalni. (En nem birom tul jol, es bar Gabor rettenetesen turelmes, lassan ot is kiboritom.. )

Peti! Boldog szulinapot! XXO

Nincsenek megjegyzések: