2009. március 9., hétfő

220 km-t vezettem egyhuzamban es mindannyian tuleltuk. Azt hiszem, hivatalosan is bejelenthetem, hogy nem vagyok kozveszelyes tobbe.

Eleg turheto ido volt napkozben, de estere ujra esni kezdett az eso. Amikor megerkeztunk a kempingbe (Milford Soundtol nem messze), amit elozoleg kivalasztottunk, mar orkan ereju szel fujt, de legalabb az eso nem esett. Foztunk valamit gyorsan, aztan egy pokrocba tekeredve beszelgettunk meg kicsit a szabadban, de nem birtuk sokaig. A csontig hatolo jeghideg szellel nem birtunk. Az volt a terv, hogy masnap felkelunk idoben es egy egesz napos turara megyunk. De reggel meg mindig szakadt az eso, igy nem volt ertelme elindulni. Inkabb elmentunk Milford varosaba, es elmentunk egy hajoutra, amit egyebkent is meg akartunk ejteni. Milford Sound egy fjord a sok kozul es azt tanacsoltak tobben, hogy hajoval lehet a leginkabb elvezni a kilatast.

Rengeteg ruhat vettem fel aznap. Volt rajtam egy bugyi, zokni, pizsi also (szigoruan belehuzva a zoknim szaraba), farmer, melltarto, ujjatlan felso, polo, pulcsi, kapucnis pulcsi (kapucni felhajtva), dzseki (kapucni felhajtva). Es egesz nap vacogtam.

Nos, aznap meg 4-szer allt el az eso, de amikor hajora szalltunk ujra rakezdett, igy csupa szurkeseg volt minden. Egyetlen elonye volt annak, hogy napok ota esett, megpedig az, hogy igy kb 2000 vizeses zudult le a sziklakrol. Egyebkent csak 2 van. Szoval csinaltunk egy csomo gyonyoru kepet. A hajon volt extra jo es nagy esokabat, amit felvehettunk. Igazabol fel is kellett venni, mert az egyik orias vizeses ala egyszeruen betolatott a hajo. Csurom vizesek lettunk, de keszult egy-ket kep is az akciorol. Ahogy hajoztunk a Tazman-tenger fele, kisutott a nap. Minden csupa zold, meg kek lett, sot meg 3 szivarvanyt is lattunk. Igy osszegeszeben jutott mindenbol.

Az ejszakat egy kozeli parkoloban toltottuk, es imadkoztunk egy kis napsutesert, mert turazni maskepp nem tudunk, es nem akartunk ugy eljonni onnan, hogy nem lattuk a hegyeket. Ma felebredtunk, es csodak csodajara sutott a nap. Gyorsan osszeszedtuk magunkat es nekiindultunk egy rovidebb kirandulasnak. Vegig jo idonk volt, es megint pompas helyeket lattunk.

A hideget en egyre nehezebben turom, jo lenne egy kis napsutes vegre. Napok ota nincs semmi komfort erzetem. Remeljuk, hogy aprankent jobb ido lesz.

2 megjegyzés:

PetiPapa írta...

manapsag mar nagyon kenyelmes derekmelegitok vannak, ha gondolod szulinapodra ujithatunk egyet, eleg oreg vagy mar hozza.

Gabota írta...

Peti, jol hangzik, de igazsag szerint meg logsz ket karacsonyi es ket szulinapi ajandekkal..