2009. március 3., kedd

Koszi a szulinapi..

.. megemlekezest! Mar 27 eves leszek.. Humm.


3 napig megallas nelkul szakadt az eso. Ez nem hangzik annyira veszelyesnek ugy altalaban, de most, hogy egy autoban lakunk, kicsit nyomaszto volt, hogy amikor felkeltunk esett, amikor megalltunk enni esett, amikor lefekudtunk esett, aztan amikor megint felkeltunk meg mindig esett.. Sot, akkor is esett, amikor ejszaka ki kellett mennem pisilni. Mert persze nekem minden ejszaka legalabb egyszer fel kell kelnem. Ez nem is tunt olyan nagy problemanak, amig egy lakasban laktunk, ergo gond nelkul mehettem a furdobe barmilyen napszakban. Eleinte felebresztettem Gabort, hogy jojjon velem, mert en egyedul nem megyek. (Asszem csak egyszer kelt fel velem, egyebkent csak annyit mondott, hogy majd ugrik, ha van valami baj. Na, persze..) Szoval az ejszakai pisiles abbol all, hogy nagyon kozel az autohoz, nagyon gyorsan, remego combokkal intezem el a dolgot, mert folyamatosan a kornyezo hangoktol parazok. Bar, azt kell hogy mondjam, hogy egyre rutinosabb vagyok.

Szoval, tegnap delutan vegre elallt az eso. A Ferenc Jozsef Gleccsert meg esoben neztuk meg, de igy is abszolut megerte. Mar messzirol lehetett latni a nagy ho/jegtomeget, ami nekunk oriasi dolog volt, hiszen meg sosem voltunk sielni vagy snowboardozni, nem lattunk ennyi havat egyutt. Kb fel orat setaltunk a korabban gleccser fedte volgyben, amikor elertunk egy pontra, ahol ki volt irva, hogy “DANGER, DO NOT CROSS!!!!!” A fiuknak persze nem kellett tobb, mar a masik oldalon voltak mire mi elolvastuk a feliratot. Nem tudtunk teljesen kozel menni, mert volt egy hevesen zugo folyo, amin nem tudtunk atkelni. A fiuk meg nezelodtek egy ideig, tovabbi lehetoseget keresve, de be kellett latniuk, hogy nincs tovabb.

Az estet egy to partjan toltottuk, ami annyira szep, hogy az dobbenet. Szelcsendben es napsutesben tokeletesen tukrozodik a Mt Cook hegyormai. Kaprazatosan szep hely.

Mivel kezdett kiderulni az eg, elszalltak a felhok, az ejszaka nagyon hideg volt. Az ejszakai pisiles utan, az autoban elfordult rajtunk a paplan, es Gabor laba folyamatosan kilogott es szegenykem fazott hajnalig. De reggelre ragyogo napsutesre ebredtunk es indultunk a Fox Glecccserhez. Mondanom sem kell, hogy a tortenet ugyanaz volt. “Danger” felirat, a fiuk mar ugrottak is at a keritesen. Zuszka kicsit problemazott, hogy nem kellene, en inkabb csak befogtam a szam, gondoltam eleg, ha egyikunk jajong. Egeszen a gleccser labaig setaltunk el. Folyamatosan figyelmeztetesek voltak, hogy koomlas, meg hoomlas veszely van, ne menjunk tovabb, de ez nekunk persze mar meg sem kottyant. En feltem egy kicsit, de erosebben hajtott a kivancsisag. Gyonyoru kepeket csinaltunk megint, es tobbszor is at kellett vagni a folyon. Egyszer nem volt mas, le kellett vennunk a ciponket es mezitlab atvagni. A viz annyira hideg volt, hgy par masodpercre megfagyott a labam. (Persze, mit is vartunk, ez folyo a gleccserbol indult?!)

A vegen epsegben megusztuk az egeszet. Gondolom, hogy nem annyira veszelyes ez, kulonben jobban el lenne keritve, meg hasonlok.

Az elobb vacsiztunk, es most punnyadunk a kocsiban. Holnap nagy vezetes jon meg, kozeledunk Queenstown-hoz, ahol bungyjumping var rank!!! Juheeee!

2 megjegyzés:

PetiPapa írta...

hu, jo mulatast.

egyebkent a kakilas hogy mukodik?

Gabota írta...

Kakilni csakis kulturalt korulmenyek kozott vagyok hajlando. Megsem vagyunk allatok!!!