2009. március 7., szombat

4 nap utan ujra zuhanyoztunk

Sosem gondoltam korabban, hogy eljon az az ido, amikor nem fog gondot jelenteni nem mosakodni minden nap. Az, hogy hol es mikor allunk meg sok mindentol fugg, de nagyon fontos eleme a donteshozatalnak az, hogy mikor is zuhanyoztunk legutobb. 3 nap jo ido utan ugy dontottunk, hogy talan itt az ido megszallni egy rendes kempingben es kicsit gatyaba razni magunkat. Queenstown elott, egy kis varosban talaltunk egy jo kis helyet. Nem volt draga, es volt minden (konyha, nappali, tv, furdo).

Franktonig (ez a neve a helynek) en vezettem. Kb 150 km-t. Hegyeken at, kanyargos utakon es mas autok tarsasagaban. Meglepoen jol ment. Panik, hiszti es kerekcsirkorgas nelkul. Hozza kell tennem, hogy ez a kocsi automata, nem kellett valtanom, meg ilyesmi, igy csak annyi dolgom volt, hogy ne oljek meg masokat, se magunkat.

Masnap reggel kenyelmesen megreggeliztunk, es olyan del fele hagytuk el a kempinget. Queenstown csak 6 km-nyire van, igy pikk-pakk odaertunk. Kis varos, de rengeteg emberrel. Boltok, kavezok egymas hegyen hatan. Bementunk a bungyjumping helyre, es kideritettuk, hogyan mukodik a dolog. Igazabol ezer meg egy ceg van, akiknel lehet ugrani, de mi azokhoz mentunk, akik kvazi feltalaltak. Egy 43 meteres hidrol fogunk leugrani egy folyo felett. Lehet csak a viz fole erkezni, meg lehet erinteni a vizet, vagy el is lehet merulni benne. Elore el kell donteni, es ok olyan hsszusagura allitjak be a kotelet. Az idojaras-elorejelzes (magyar tanaroknak uzenem, hogy nem tuti, hogy ezt a szot igy kell leirni) szerint szakad az eso meg egy par napig (mert persze tegnap is szakadt), igy akkor fogunk ugrani, amikor visszafele jovunk (valoszinuleg egy par nap mulva).

Az eso miatt nem is maradtunk ejszakara, hanem tovabbindultunk es egy erodben telepedtunk le. Most keltunk es ha megittuk a kavet, akkor megyunk es megint en fogok vezetni..

Nincsenek megjegyzések: