2009. március 27., péntek

Izgi volt a tegnap. 9 korul keltettem Gabort, kaveztunk, zuhanyoztunk, aztan kimentunk a kikotobe, hogy komppal menjunk at Macaoba. Az ut egy ora volt es gyotrelmes. Hullamzott a tenger es dobalta a hajot. Nem nagyon, persze, de nekem ennyi is eleg volt ahhoz, hogy szornyen erezzem magam. Alig vartam, hogy leszalljunk vegre. Gabor tok jol elvolt, ami meglepo, mert eddig o sem birta a hajoutakat.

Bementunk az info irodaba egy terkepert, majd a buszhoz igyekeztunk, ami bevisz minket a belvarosba. A soforok hihetetlenek. Amikor felszallunk a buszra, van egy kis doboz, ahova be kell dobni az aprot. Ha szeretnel kerdezni barmit, komolyan mondom, hogy barmit (mennyibe kerul? hova megy a busz? jo fele szalltal-e fel?), nem reagalnak. Mereven neznek elore. Ha megis elforditjak a fejuket feled, akkor is csak kifejezestelen arccal neznek rad egy ropke masodpercig, majd ujra elore. Ki van irva, hogy mennyi penzt kell fizetni, de az nem latszik, hogy te mennyit dobtal a dobozba. Na, nem is tunik ugy, hogy nagyon erdekli oket. Miutan sikerult nagyon jo helyen leszallnunk a buszrol, korbeneztunk a varosban. A latvanyossagok tobbnyire epuletek (Hongkongban is egyebkent, de olyanok, hogy tornyok, irodaepuletek, konyvtar.. ez nem tul erdekes). Macaoban viszont volt egy-ket jo hely. Sot Orsi (Szelei)! Megtalaltuk a helyet, ahol Geza lakott anno. Teljesen veletlenul vettuk eszre a nevet kiirva egy postaladara (persze mar nagyon le volt kopva, de azert meg ki lehetett venni..) :)

A varosnezes utan a kaszinokat jartuk korbe. Nagy meglepetesemre beengedtek utlevel nelkul. Tele volt a hely emberekkel, minden csilli-villi volt, es ingyen udcsiket szolgaltak fel. Kerestuk a pokeres asztalt. Nem talaltuk sehol. Volt viszont baccarat, de az mindenhol. Az asztalok 90%-a. En eddig nem ismertem ezt a jatekot, most olvastam utana a neten, de nem tudnam elmondani, hogy mirol szol. Szoval talaltunk blackjacket, meg stud pokert, meg hawai pokert. Miutan 4-5 embert megkerdeztunk, kiderult, hogy nincs Texas Hold'em!! Gabor teljesen ki volt akadva, hogy.. idezem "a vilag legnepszerubb kartyajateka, es itt nem lehet jatszani??????" De nem volt mit tenni. Boklasztunk meg egy ideig, aztan hazajottunk.

A komp, ha lehet, meg szornyubb volt, mint odafele, de hiszti nelkul tuleltem. Bar, nem alltam messze tole, mert Gabor ilyenekkel probalt felviditani, hogy "ugye milyen kellemesen ringatozunk?"- szeles mosoly. Miutan leszalltunk, kiderult, hogy nem oda erkeztunk, ahonnan elindultunk. Egy masik kikotoben voltunk, igy meg metroznunk kellett hazaig.

Ma meg szetneznenk itt-ott, ha nem esne az eso. Meglatjuk..

Nincsenek megjegyzések: