2008. december 3., szerda

Hala az egnek, megvannak a ruhak.. es Gabor is!

Tegnap este Gabort a nappaliban talaltam meg, valamilyen filmet nezett egy nemet csajszival. Megbeszeltek, hogy ma reggel koran felkelunk elmegyunk a Petronas Iker Tonyokhoz. (A ket tornyot kozepen, a 41. es 42. emeletnel egy hid koti ossze, a Skybridge.) Minden nap 1300 ingyen jegyet osztanak ki, idoben oda kell menni, hogy jusson. Anja (a nemet csaj) azt mondta, hogy talalkozzunk fel 7-kor, menjunk tutira. Meg este kicsit osszezorrentunk ezen Gaborral, mert meg hajnali egykor is ebren voltunk, es en annyira faradt voltam, hogy lehetetlennek tunt, hogy 5 ora mulva felkelek megint. Anjanak mar megigertuk, hogy megyunk, ami nekem nem jelenetett nagy problemat, ugy gondoltam, hogy egyszeruen csak nem kelunk fel, es kesz. Persze, ez nem volt opcio, es a hisztimet (ami egyebkent abszolut jogos volt, es azert irom "hisztinek", mert tudom, hogy Gabor is el fogja olvasni, amit irok) azzal intezte el Gabor, hogy ha nem akarok, nem kell mennem. O persze megy.. Vagjatok, nem volt sok valasztasom. Reggel szepen felkeltunk 6-kor, kicsit duzzogtam, nem sokat, csak amennyi szuksegszeru volt, aztan elindultunk. 7 korul ertunk oda, akkor mar vagy 25-en voltak elottunk. 9-kor engedik fel az elso turnust, addig ott bambultunk, nezelodtunk (nem volt ugyan sok latnivalo, de eleg faradtak voltunk ahhoz, hogy nehany mozgolepcso meg marvanyfelulet lekosson minket). Nagy nehezen feljutottunk a hidra, ahol osszesen 10 percet lehetett eltolteni. Csinaltunk nehany kepet, aztan jottunk is el. Majd rakok fel parat kozuluk, szep volt a varos latkepe, abszolut megerte felmenni.

A tornyok mellett van egy oriasi bevasarlokozpont. Ebbol egyebkent rengeteg van ebben a varosban, nem is nagyon lehet mast csinalni, mint vasarolni. De nekunk a vasarlas nem szorakozas, hanem kuldetes. Gabornak szandit kell vennunk. Nem konnyu. Altalaban nehezen turi a vasarlast, meg akkor is, amikor neki kell venni valamit, de ma egesz jol birta. Persze, nem talaltuk meg a tokeleteset, de nem adjuk fel. Van itt meg nehany plaza, ahol folytathatjuk a kutatast. Visszajottunk a hostelunkhoz, kajalntunk egy helyi etteremben, aztan feljottunk a szobankba es elaludtunk. Gabor meg most is alszik. Majd lassan felkeltem, es ujra nekiindulunk a varosnak.

(Jah, a ruhaink szaradnak..)


Malajzia tenyleg baromi olcso, mind kaja, mind ruhazkodas ugyben. Tegnap Gabor evett egy levest, meg valami halat rizzsel, meg vettunk 2 udcsit es osszesen fizettunk 8 ringitet, ami kb £1.2, vagyis 380 Ft. Es ez egy tok igenyes hely volt. A kajak egyebkent nem rosszak, de semmi extra. En is megkostolom oket, hangsulyozom, hogy nem zarkozom el a helyi etelektol. De nem izlenek kulonosebben. Gabor sincs oda ertuk.

Ugy tunik, hogy ebredezik a lelkem, folytatjuk a bevasarlokorutat.

Nincsenek megjegyzések: