2008. december 12., péntek

Tegnap

Jo reggelt mindenkinek! A felallas ugyanaz, Gabor alszik, en kormolok.

Tegnap a motorberles nem ment olyan konnyen. Miutan felebredt Gabor, elmentunk reggelizni, majd egy kolcsonzobe, ahol azt mondtak, hogy B kategorias jogositvannyal (ami nekunk van) csak kismotort lehet vezetni, es ezek pedig nagyok. (Nekem epp eleg kicsinek tuntek mondjuk.) Bementunk egy masik helyre is, de ugyanazt mondtak. Nem nagyon orultunk neki, mert nincs tomegkozlekedes a szigeten, taxizni meg nem akartunk. Csak ballagtunk az utcan, es nem tudtuk, hogy akkor most mi is legyen. Bementunk egy utazasi irodaba, hogy lefoglaljuk a Hat Yai-ba vezeto kovetkezo utunkat es ott rakerdeztunk erre a jogositvany dologra. A ficko tok rendes volt, mert rogton felhivott valakit, es azt mondta, hogy el kell fogadniuk a B kategoriat is, minjdart elvisz minket egy helyre, ahol tudunk berelni. Ugyanoda vitt, ahol egyszer mar elutasitottak minket, de a pasi meggyozte oket, es megkaptuk a jarganyt. Valami olyasmit magyaraztak neki az eladok, hogy nem szeretik az indiaiakat, mert azok nagyon meghajtjak es csak szetzuzzak a motorokat. Ezt nem egeszen ertettem. Indiainak tuntunk volna?

Gabor kapott egy fekete en meg egy rozsaszin bukosisakot, nagyon elonyos volt a szinvalasztas. A lenyeg, hogy megvolt a mi kis paripank, elindultunk vele. A nap vegere majdhogynem veresre szoritottam Gabor hasat. No, nem azert mert olyan felos lennek, hanem mert 40-nel szaguldani nagyon durva dolog am. 10-15 perc utan annyira belejottunk a szaguldasba, hogy 70-nel is mentunk. Tudom, tudom, nagyon vakmeroek vagyunk, de megis csak egyszer elunk…

Az elso uticel egy vizeses volt, amibol egyebkent van egy par itt. Mar az erdo szelen lathato volt hol csorgedezik a viz, csak azt kellett kovetnunk befele, felfele. Volt lepcso is, de Gabor persze Rambo stilusban nyomta, hiszen ferfi a lelkem, vagy mi. Dobbenet egyebkent, hogy mindenen keresztul kepes volt felmaszni, de egy sima lepcsosoron 10-bol 3-szor elbotlik. Na, mindegy.. Szoval, egy 200 meter magas vizeses fogadott minket, nem tul nagy vizhozammal, de gyonyoru volt. Helyiek furodtek az aljaban, gyerekek felmasztak a hegyfalra, es onnan ugraltak a vizbe. Ezt persze Gabornak is ki kellett probalnia, videofelvetel is keszult rola. Megkert egy sracot, mutassa meg, hogyan maszott fel, es o utanacsinalta, majd hatalmas uvoltessel a mellet verve csobbant a vizbe. (Ha a videofelvetelen ez maskepp lenne, az csakis azert lehet, mert olyan tavolsagrol mashogy latszik minden..)

Ezek utan egy krokodilfarmra mentunk, ahol tobb medenceben egy rakat kroki volt. De rengetegen voltak. Az egyik ilyen medence fole be lehetett setalni egy hidon. Eleinte eleg nyugis volt minden, de aztan elkezdtek olni egymast ezek az allatok. Verekedtek, pofoztak egymast, ugy, hogy mar veres volt az allkapcsuk. De nem hagytak abba, csak osztottak egymast. Nagyon durva volt. Aztan lattunk egy etetest is, ahol egy srac csak ugy besetalt kozejuk egy bottal es egy vodor hallal a kezeben. A krokik koregyultek es vartak a hamit. Dobalta nekik a kajat szorgalmasan, de az ehes allatok egyre kozelebb huzodtak hozza, kb 1 meterre allt tole 15 oriasi hullo. En mondtam Gabornak, hogy nem akarom vegignezni, ahogy megeszik azt a szerencsetlent, csinaljon mar valamit. De a csavo nem panikolt, ha valamelyik tul kozel ment, annak rakoppintott a fejere, meg a szemere, es a kroki odeballt. Egyik sem bantotta, pedig 2 masodpercbe telt volna szettepni a fiut.

Miutan a Krokodil Dundee-va atalakult Gabort sikerult elcibalnom az allatoktol, tovabb indultunk a Black Sand Beachre (fekete homokos tengerpart), ami tok nagy csalodas volt. A beach szamomra azt jelenti, hogy tengerpart, ahol emberek furdenek. Na, itt talaltunk egy koszos, elhagyatott partreszt, ahol guszustalan fekete cucc volt a talajon. Csinaltunk egy-ket kepet, aztan tovabballtunk, fel a hegynek. Nagyon nagyon sokaig mentunk, mire felertunk a tetejere, ahol baromi nagy szel es hideg volt. A kialatas nagyon szep volt, de itt sem idoztunk sokat, mert kezdett sotetedni. Az uton talalkoztunk tehenekkel, majmokkal, kutyakkal es vaddisznokkal. Jah, es az erdobol vegig egy nagyon eles sipolo hang hallatszott. En teljesen bekeszultem tole, alig vartam, hogy leerjunk.

Ma fel 2-re kell visszavinnunk a jarganyunkat, igy meg teszunk egy kort a szigeten delelott. Holnap indulunk Thaifoldre, Bangkokba. Remeljuk, minden rednben lesz..

Jambo! Sokat gondolunk rad, csak ugyesen okosan!

1 megjegyzés:

CyJambo írta...

Na csao gyerekek! Nagyon franko a blog, csak igy tovabb! :) Koszonom az aggodalmat, igazabol nem kell, no para, minden rendben. Viszont elhataroztam, hogy en is lepek. Nagyon jo minden amiket irtok, iszonyatosan elvezhetitek! Koszi az update-eket, meg a kepeket, inspiral! :)

Peace,

Jambo