2008. december 2., kedd

Zuhany utan, frissen, uden

Mar megint uj helyen vagyunk, ropke egy het alatt ez mar a 3. varos, ahol megfordulunk. Ma reggel elbucsuztunk Melanytol es Fiontol a melakai buszmegalloban. Elkepzelheto, hogy meg osszefutunk veluk, mert ok is mennek Ausztraliaba es Uj-Zelandra is. Orulnek neki, mert baromi jol szorakoztunk veluk.

Az ut 2 ora volt ide, Kuala Lumpurba. A busz eleg lerobbant volt, az en szekem el is volt torve, igy vegig hanyatt kellett fekudnom. Na jo, annyira nem volt szornyu, mert tudtam aludni kicsit. A busz a varosban megallt az ut szelen, mindenki leszallt, majd a sofor ugy elindult, hogy a mi csomagjaink meg bent voltak a buszban. Ugy kellett utana szaladnunk, hogy alljon meg. A sofor bacsi nem volt jo kedveben, meg csak azt sem mondta, hogy "jah, bocs". Megallt, fapofaval vart 2 percet, amig Gabor kicibalta a taskainkat, aztan se szo, se beszed, tovabballt. Ezek utan jott a szokasos taxis roham. Mindenki el akar vinni valahova, valamennyi penzert, ami altalaban nem realis. Alkudni lehet, neha nem valik be ugyan.. Most annyi szerencsenk volt, hogy egy masik par is volt a buszon, akiknel volt terkep, igy meg tudtuk nezni, hova is kell mennunk. Kiderult, hogy par perc setara vagyunk csak a hosteltol, igy leraztuk a taxisokat es elindultunk. Pikk-pakk megtalaltuk a hostelt, ami tok szep, es tiszta, es tagas a szobank, es nincsenek hangyak a furdoben. Viszont van nagyon sok malaj fiu, akik kozul mind meleg. Ugy tunik, bejon nekik Gabor, mert kaptunk nem is keves engedmenyt. Tudjatok hogy van ez, ha ezen mulik.. en nem banom.

Lepakolas utan elmentunk lofralni a varosba. Kb 6 oran at gyalogoltunk, es ugy ertunk haza, hogy alig birtunk mozdulni. Nagyon nagy a tomeg, rengeteg az auto, a busz es a motorosok. Mindenki dudal, kiabal, jaratja a motort, igy akkora szmog van, hogy alig lehet levegot kapni. Lattunk nehany nagyon szep helyet, de azert hatra van meg a java.

Van nehany furcsasag, amit nem sikerult meg elmeselni.

Szoval, minden hostelben meg az ajto elott, vagy rogton utana le kell venni a ciponket. Olyan ez, mint az oviban. Az eloszoba tele van cipokkel, ugy kb 30 parral. Mezitlab maszkalunk az epuletben, igy annyira koszos a labunk, hogy huuuhaaaa. A cipoink viszont sosem tunnek el. Minden reggel ott sorakoznak szepen egymas mellett.

Szingapurban a lanyok, es neha a fiuk is ruhaban uszkalnak a tengerben. Muszlimok, tehat nem vetkozhetnek le nyilvanosan. Sortban, poloban lubickolnak boldogan. Termeszetesen, nagy feltunest keltettunk Gaborral, amikor egyszal semmiben, bikiniben vegigsetaltunk a tengerparton. O a kis habtestevel, en meg a... mondjuk, hogy atlagos testalkatommal (nem rohog). Megbamultak, de ez van. Ez a bamulas egyebkent eleg jellemzo. Nem vagyunk nagyon aluloltozve, megis kilogunk a sorbol. Szabad labak, szabad karok, ez az ittenieknek tul sok.

WC. Masako (Tomika baratnoje) mar emlitette, hogy itt olyan lesz a mosdo, hogy van egy lyuk, meg slag. Gondotlam, tuloz. Sajnos nem. Tehat bemesz a fulkebe, van egy teljesen korrekt lyuk a foldon. Foleguggolsz, vagy ahogy tetszik, es mehet a menet. Aztan magad utan takaritasz a slaggal. Nem konnyu, annyi szent. Van meg egy masik fura opcio. Angol wc, de all benne a viz. Nem keveske, mint otthon, hanem tok sok. Igy amikor pisilsz, akkor minden froccsen, meg csobban. Nem annyira guszta.

Most muszaj megneznem, hogy hova tunt Gabor, mert elszaladt megnezni kb fel oraja, hogy mi van a szennyes ruhainkkal, amit odaadtunk az egyik itteni fiunak, es azota sem jott vissza.. Hajjaj!

1 megjegyzés:

instantzizi írta...

Sziasztok!

Anya most küldte át a linket és gyorsan végigolvastam az eddigiket! Nagyon szuper!
És igen Ágota! Igaza van Gábornak! A blogot rendszeresen írni kell!! Ez van. :-)

A képeken persze ámultam nagyokat, főképp az itteni esős,nyálkás zima nap után.
További jó élménygyűjtést!
Ja, és remélem meglettek a ruhák! :-)