2008. december 1., hétfő

Meleeeeeg van!

Gabor leszidott. Azt mondta, hogy a blogot irni kell, mert magatol nem lesz kesz. Ertsem meg, hogy ha nem irok minden nap, el fogjuk felejteni, hogy mik tortentek es akkor mi lesz? Ezt igy nem lehet csinalni. Le kell ulnom a gep ele minden egyes nap es kormolni par sort. Ha tetszik, ha nem. Tehat..

Malajzia: a valodi Azsia. Szingapur ehhez kepest europai volt. Itt nincs legkondi, nem beszelnek az emberek angolul es iszonyat meleg van. A hostelunkben csak egy ventillator van a plafonon, ami zug es nem csinal tul sok hideget. A zuhany egyutt van a wc-vel, es hangyak rohangalnak a falan. Az agyunk eleg tisztanak tunik, de nem szabad meglepodnunk, ha talalkozunk nehany bogarral (ezt mondta a srac bekoltozeskor). Meg nem talalkoztunk. Tehat a korulmenyek eleg szegenyesek es egyszeruek, de a tarsasag fantasztikus. Van itt egy csaj Wales-bol, meg egy Franciaorszagbol. Ma veluk toltottuk a napot, es nagyon jol szorakoztunk. Teljesen kattantak, igy jol megtalaljuk a kozos hangot. Egyebkent arra kellett rajonnunk, hogy abszolut kispalyasok vagyunk itt Gaborral. Barkivel talalkoztunk ezidaig, mindenki honapok ota utazgat mar. Van aki parban, es van aki egyedul. Lanyok is egyedul. El sem hiszem. Szoval honapok ota uton vannak, es meg sok honap van elottuk. Sok hasznos infot kaptunk toluk.

A mai napunk nagyon viccesen alakult. Nem messze van egy sziget, ahol gyonyoru tengerpart van, komppal lehet atmenni. Tegnap este eldontottuk Melanyval es Fionnal ( a kattant lanyok), hogy egyutt megyunk. Koran felkelunk, hogy elerjuk a deles, vagy fel 1-es kompot. Be is mentunk a buszmegalloba, kajaltunk, majd nekiindultunk, hogy megtalaljuk a buszt a kikotohoz. Persze, nem talaltuk. Itt senki nem beszel angolul, meg szinte egy arva szot sem. A taxisok viszont lecsaptak rank. Hosszab huzavona utan beszalltunk egy taxiba, es elindultunk a kikotobe. Tudtuk, hogy kesesben vagyunk, de arra gondoltunk, hogy meg pont elcsipjuk. A ficko kitett minket egy helyen, amirol kiderult, hogy nem az a hely, ahol lennunk kellett volna. A szemet taxis azt mondta, hogy meg egy kis penzert elvisz minket oda, ahova valojaban indultunk. A csajok ezen annyira kiborultak, hogy elkuldtek a taxist, aki azt mondta, hogy ne induljunk el gyalog, mert kb 5 km-re van a hely. Gondoltuk, csak bloffol. Hat, nem. Valoban 5 km-re volt. Tuzon napon, delben, a fout szelen gyalogoltunk nagyon-nagyon sokaig. Mire odaertunk, mar negyed 2 volt. A kovetkezo komp fel 3-kor indult, igy volt tobb, mint egy orank, hogy kipihenjuk magunkat. Nagy nehezen megjott a jargany es atmentunk a szigetre. A tengerpart tenyleg nagyon szep volt, a viz meleg, de baromi sekely. Olyasmi volt, mint a Balaton. Na, ezert kellett nekunk ennyit repulnunk? Egy Balaton utanzatert? Nagyon jo volt husolni kicsit, meg punnyadni a parton, a varosban ugyanis elviselhetetlen a hoseg. Hazafele mar nagyon rutinosan, busszal jottunk. Most este 10 korul van, es a zuhanyra varunk..

Holnap indulunk tovabb Kuala Lumpurba, ahol legkondi szallast foglaltunk. Remelem, minden rendben lesz vele, mert nagyon szeretnek mar aludni egy jot.
Ugy tunik, nem fogunk tudni felmenni Bangkokig, mert tul veszelyes lenne. A legutobbi info szerint meg az orszagba is nehez bejutni. Szoval, nem nagyon tudjuk, hogyan tovabb Thaifold ugyben..

Most rakok fel par kepet ide: http://picasaweb.google.com/chiara113/Melaka1#

Nincsenek megjegyzések: