2008. december 5., péntek

Ujra uton

Hamarosan indulunk tovabb Penangba. A vonatunk este 10-kor indul, es reggel 6 korul leszunk ott. Mar nem volt alvokocsis jegy, csak rendes ulo, ami nem annyira biztato, de abbol legalabb 1. osztalyut vettunk. Remelem, hogy tul fogjuk elni. Gabor biztos, ezekben a dolgokban inkabb en vagyok a szuk keresztmetszet.

Ma egesz idoben ebredtunk, ki kellett koltoznunk a szobabol. Tettunk meg egy utolso kirandulast itt a kornyeken, a Batu Caves-hez. Ez egy barlangrendszer, ahol hindu templomokat alakitottak ki. 12 km-re van Kuala Lumpurtol, kb 45 perc volt az ut, es 2 ringitet fizettunk a buszon (100 Ft-ot). A hely nagyon szep, es teljesen ingyen lehet nezelodni. 272 lepcsofokon kell felsetalni, ami konnyebbnek hangzik, mint amilyen valojaban. Vegig majmok maszkalnak, es kajara vadasznak. Engem konkretan megtamadt egy. Vagy legalabbis megprobalt. Epp egy mandulas magnumot majszoltam, amit egyertelmuen nem adnek konnyen senkinek, de itt megfordult a fejemben, hogy inkabb odaadom neki, mielott a fejemre ugrik, es addig tepi a hajam, amig feladom. Nagyon kozel jott hozzam, es morgott. Vagom, hogy a majmok valoszinuleg nem morognak, de ez azt tette. Es nagyon mergesnek tunt. En panikolni kezdtem, es siro hangon kertem Gabort, hogy csinaljon valamit. Persze, a szokasos tortent, Gabor csak mosolygott es nagyon halkan beszelt a majomhoz. De hat, ki ijedne meg egy suttogo alaktol? Na, de Gabor mar csak ilyen. Vegul, futolepesben tavoztam a helyrol. Tisztes tavolsagban elfogyasztottam a jegkremet, es ugy folytattuk az utunkat felfele. (Kepek kesobb.)

3 korul ertunk vissza a varosba, ebedeltunk, aztan elmentunk egy orchidea kertbe. Hangsulyozom, hogy Gabor ragaszkodott hozza, hogy menjunk el megnezni. De nagy csalodas volt (szamara), mert szerinte ott nem is voltak orchideak. En nem vagyok nagy viragszakerto, de biztos volt azert koztuk legalabb egy-egy.. A kepeken majd eldonthetitek.

Az, hogy Gabor bejon az itteni meleg fiuknak, nem volt tulzas. Szo szerint imadjak. Folyamatosan bamuljak, kacsingatnak ra, kikezdenek vele. Dobbenet. Ezek a sracok nem azok a fajtak, akikrol csak azert derul ki, hogy melegek, mert igenyesek, viccesek, mindenrol lehet veluk beszelgetni es abszolut trendik. Riszaljak magukat, hosszu a hajuk, szuk nadragban jarnak es 1000-szer noiesebbek, mint en. (Tudom, hogy most sokan felhordultok, hogy "de, miert? az nem is olyan nehez!", de komolyan megdobbento, hogy mi van itt.) Azert is fura mindez, mert itt mindenki muszlim, es megis ennyire nyiltan merik vallalni a massagukat. Humm.

Most jutott az eszembe, hogy tegnap este meg voltunk egy raggae barban. Csak egy sort ittunk, es hallgattunk egy kis zenet. Elo DJ volt, nagyon hangulatos kis hely..

Most a hostelban ucsorgunk, tv-zunk, es varjuk, hogy induljon a vonatunk. Jah, es Gabor uzeni, hogy minden kepet itt lehet megnezni (ne benazzak mar tovabb, hogy mindig csak az aktualisakat rakom fel) : http://picasaweb.google.com/chiara113

Nincsenek megjegyzések: