2009. január 20., kedd

Uton

Hetfon eleg suru napunk volt. 9 korul keltunk, 10-re kijelentkeztunk a hostelbol. Elmentunk egy bankba, hogy felvegyuk a penzt az autovasarlashoz. Erre azert volt szukseg, mert az automatakbol itt sem lehet olyan sokat kivenni egyszerre. Ezek utan elugrottunk egy elektronikai boltba, ahol olyan dolgot akartunk venni, amit bedugunk a szivargyurtoba, a masik vege pedig konnektor. Szoval tudjuk tolteni a telefont, laptopot a kocsirol. Az elado, aki segiteni probalt, azt mondta, hogy meg sosem hallott ilyesmirol, de volt egy masik srac, aki egybol vagta, hogy mirol beszelunk. Es ez a srac magyar volt!! :) Nagyon segitokesz volt, utana is nezett rogton, hogy hol talalunk ilyesmit, es megadott egy cimet, ahol tutira van. Ekkor majdnem 11 ora volt, es talalkoznunk kellett a nemet lanyokkal, akiktol az autot vettuk. Kestek. Majdnem fel orat. Mar azt hittuk, hogy eladtak dragabban valaki masnak. De nem, vegulis megerkeztek. Az autovasarlasi procedura a kovetekzo: bemesz egy postara, kitoltesz egy papirt (az elado szinten), befizetsz $9.20, es tied az auto. Ennyi volt az egesz.

Miutan ezt elinteztuk, odamentunk az autothoz, megegyszer megneztuk, hogy minden rendben van-e vele, benne vannak-e a dolgok, amik voltak elozo nap, aztan odaadtuk a lanyoknak a penzt es bucsut intettunk egymasnak. Mar csak az internet volt hatra. Bementunk a Vodafone-ba, es pikk-pakk megkaptuk a cuccokat a mobil nethez. Szoval, minden a tervek szerint alakult. Eppen kajaltunk valahol, amikor hivott Leah, hogy bent van a varosban, es tudnank talalkozni. Eljott a hostelhez, es mivel neki sem volt mar mas dolga, beultunk az uj autonkba (!!!) es elmentunk az o cuccaiert a baratnojekhez, majd elindultunk hozzajuk, fel eszakra.

A kocsi oldalara az van irva, hogy Grease.. Nem tujduk, hogy miert, de nagyon viccesen nez ki. Van benne egy matrac, egy mobil fozo szerkzezet, nehany edeny, tanyer, evoszekozok, ket kempingszek, egy sator, egy hutotaska, mosogato- es tisztitoszerek, ket hangfal, egy mp3 lejatszo, egy rakat guriga wc papír, szunyoghalo, es … azt hiszem ennyi. A matrac egy fa lapon fekszik, ami labakon all, igy az ala tudunk pakolni.

Szoval, kb 2-3 orat kellett utaznunk Leahekhoz. Ok konkretan egy farmon elnek. Nincs terero, annyira messze vannak mindentol. Oriasi hazuk van, gyonyoru kerttel, dombokkal es oceannal. Vannak csirkek, birkak, tehenek.. Az apukaja farmer, mindig is ebbol elt. Majd latjatok a kepeken, hogy milyen gyonyoru helyen elnek. Es ami szamomra a legdurvabb, hogy ez az o foldjuk!

Az anyukaja is hihetetlenul kedves. Mar ket napja foz rank (mi mosogatunk minden etkezes utan), probal munkat talalni, es minden erdekli Magyarorszaggal kapcsolatban. Egyebkent ok bejartak Europat a 70-es evekben, de akkor nem jutottak be tul sok orszagba.. Igy nalunk sem jartak. Valoszinuleg meg egy-ket napot maradunk, aztan elmegyunk kicsit eszaknak, majd a kovetekzo hetvegen talalkozunk Leahval es a barataival a keleti parton egy kempingben.

A vizum dolog kicsit bonyolult. Kaptunk 3 honapos tartozkodasi engedelyt. Ezzel hivatalosan nem dolgozhatunk. Igenyelhetunk olyan vizumot, amilyen Tomikanak is volt. Ez 4 honapra ervenyes, utana mar nem es csak egyszer lehet megigenyelni. Tehat, szerintunk azt fogjuk csinalni, hogy most 2 honapig utazgatunk, es ha meg maradnank, akkor megszerezzuk ezt a munkavallalasi engedelyt, es maradunk meg penzt gyujteni. Egyebekent mas europai orszag allampolgarai kaphatnak eves munkavallalasi engedelyt is, csak mi ehhez tul keletrol jottunk. Ez van.

Szoval, ez a helyzet. Most epp egy to partjan uldogelunk, olvasgatunk a szekeinkben.. Pompas hely!

Nincsenek megjegyzések: