2009. január 31., szombat

Talalkoztunk onmagunkkal

Miutan elmentunk a Cathedral Cove-hoz (egy gyonyoru kis obol a kempingtol nem messze), utnak indultunk Rotorua fele. Az utikonyv szerint 167 km a tavolsag es 4 ora alatt lehet megtenni. Fura volt, hogy ennyire sokaig tartana, de kiderult, hogy abszolut realis az elkepezeles. Ugyanis hegyeken kell keresztul vezetni, es annyira kacskaringos az ut, hogy csak lepesben lehet haladni. Az ut 2/3-a volt ilyen szornyen lassu, es azt hittuk, hogy mar sosem fogunk odaerni, de Tauranga elott kisimult a terep elottunk es pikk-pakk megerkeztunk. Este fel 9 volt mar, igy nem tudtunk bemenni az informacios irodaba, hogy megkerdezzuk, hol erdemes megallni. De van egy kis konyvunk (amit Gabortol kaptam meg 2 eve, amikor eloszor eldontottuk, eljovunk ide), amiben kineztunk egy parkot, ahol van nyilvanos wc. A parkoloban osszefutottunk egy masik parral, akik szinten helyet kerestek. Megbeszeltuk, hogy az lesz a legjobb, hogy kozel maraduk egymashoz, barmi tortenik, lesz kire szamitani.

Lefekudtunk aludni, de 2-3 korul zajokra ebredtunk, jottek-mentek az emeberek, eszkabaltak valamit. Nem ertettuk, de mivel az auothoz nem nyultak, nem torodtunk veluk. Aztan hajnali 6-kor mar arra keltunk, hogy rengeteg ember van korulottunk, ugyanis piac volt. Jottek az eladok felallitani a satrakat, asztalokat. Nagyon hangos volt az egesz, igy mi is felkeltunk. Csodalkozva neztek, amikor lattak, hogy 2 autobol negy ember szall ki almosan.. Nezelodtunk a varosban, kajaltunk delutanig. Aztan ujra talakoztunk Miraval es Zuszkaval a parkoloban. Ok hust sutottek a parkban a BBQ-n. Olyan 7 korul indultunk el egy masik parkba, ahol egy egesz estes ingyen konzert volt. Helyi zeneszek leptek fel, es tok jol szorakoztunk. De iszonyat faradtak voltunk, igy 10 fele mar "hazajottunk".

Most ebredtunk nemreg. A terv az, hogy mi elmegyunk a Blue Lake-hez, Miraek a Hell's Gate-hez, es holnap talalkozunk megint es egyutt folytatjuk az utat egy ideig.

Szoval Mira (29) es Zuszka (27) szlovakok. Tanarkent vegeztek, de suli utan kimentek Irorszagba 3 evre. Eldontottek, hogy hazakoltoznek, de elotte meg eljottek erre az utazasra. Fogalmuk sincs, hogy mit fognak csinalni otthon. Ha nem jon ossze semmi, akkor megprobaljak valahol mashol (talan Kanadaban). Van egy lakasuk, ahonnan most koltoztek ki az alberlok es azon gonodlkoznak, hogy nem erdemes ujra kiadni valakinek 3 honapra. 3 honapot maradnak itt es nekik sincs munkavallalasi engedelyuk, igy ha talalnak valami munkat, akkor elvallaljak, ha nem akkor nem. Az autojuk Toyota, 1994-es, Lite Ace. Zuszka kavezot szeretne nyitni otthon. Megdobbentoen ismeros a tortnenet.. (Tegnap este mar azon nevettunk, hogy mondjuk meg, hogy mi mit fogunk csinalni egy even belul, es akkor ok is tudjak, hogy mi var rajuk.)

Most reggelizek valamit, mert kilyukad a gyomrom. Gabor alszik, a tunderkem..

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Jól látom, hogy kisebb a szakáll???

Gabota írta...

Igy van, Kinga! Leaheknal Gabor kolcsonkerte az apuka szakallnyiro gepet, es kicsit helyrepofozta magat. Annyira hosszu volt mar, hogy mindig kajas volt.. :)

Unknown írta...

Helyes, nekem így jobban tetszik. Valahogy nagynak tűnt a kobakja a sok szőrrel. :-)